Thuis Tips

Meer Bewegingen Voor Ouderen

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Inspannend bezig zijn zorgt ervoor dat u zich mentaal en lichamelijk fitter voelt en langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Er komt steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert.

Nederland heeft een officiële beweegnorm en advies voor diverse doelgroepen. Deze is in 2017 herzien door de Gezondheidsraad. Hierin staat het volgende beweegadvies voor ouderen: 150 minuten per week, verspreid over meerdere dagen, matig intensief bewegen. Bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, golfen, zwemmen, de hond uit te laten of flink door te werken in het huishouden of in de tuin.

Hieronder vindt u tips om zelf thuis meer te bewegen.

Overzicht van de vijf makkelijkste en leukste bewegingsoefeningen

voor ouderen met en zonder dementie

Samen wandelen

Maak samen met uw partner, familielid, vriend/kennis een wandeling in de tuin of buurt. Wandelen is gezond en kan heel ontspannend werken en zo kunt u ook meteen een gezellig praatje samen maken.

Heel Holland in beweging

Bewegen op muziek

Samen dansen en herinneringen ophalen
Muziek en dansen. Deze twee gaan hand in hand en voor u het weet heeft u er weer een bewegingsactiviteit op zitten.

Ga tuinieren

Tuinieren heeft vele gezondheidsvoordelen voor ouderen en werkt ook nog eens therapeutisch. Het is een prettige vorm van beweging, helemaal omdat het bijna ongemerkt gaat. Onbewust komt er meer beweging bij kijken dan u denkt.

No Events Found