Bewegen

Vindt hier meer informatie over alles met betrekking tot Bewegen. Bijv. Mobiliteit & Veiligheid, Meer Bewegen Voor Ouderen

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven!

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, vooral als u 55+ bent. Inspannend bezig zijn zorgt ervoor dat u zich mentaal en lichamelijk fitter voelt en langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Er komt steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert.

Vindt hier informatie over de verschillende onderwerpen

op het gebied van Bewegen van de Surinaamse ouderen

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) | Koningsvoorde

Wanneer: elke dinsdag en donderdag van 10.00u tot 11.30u
Waar: Koningsvoorde (2e etage)
Generaal Smutslaan 208
5021 XE Tilburg

De bewegingsactiviteiten worden op uw wensen en mogelijkheden aangepast. De activiteit wordt vooral zittend uitgevoerd om niet te belastend te zijn. U krijgt les van een MBvO docent. Sporten kan alleen in combi met een goede dosis plezier en gezelligheid. Dit stimuleren wij dan ook tijdens de activiteit. Men start eerst met een kopje koffie of thee. Daarna start de warming-up. Er wordt geoefend met gymnastiekmateriaal. Heeft u interesse? Meldt u zich dan van te voren aan zodat wij u de eerste keer kunnen verwelkomen en wegwijs kunnen maken.

Prijs: 3,00 inclusief koffie en/of thee

Aanmelden van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) Koningsvoorde

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) | Het Laar

Wanneer: elke dinsdag 09.30 uur voor mobiele deelnemers, 11.00 uur voor minder mobiele deelnemers

Waar: Het Laar
Generaal Winkelmanstraat 175
5025 XG Tilburg

MBvO staat voor bewegingsactiviteiten voor mensen van 55 jaar en ouder. De activiteiten zijn aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Het MBvO wordt gegeven door een medewerker die opgeleid is hiervoor.
MBvO levert een bijdrage aan het zo optimaal en zelfstandig mogelijk functioneren. Belangrijk zijn het plezier en de gezelligheid tijdens de activiteit, maar ook de ontmoeting en het contact met anderen.

Er zijn verschillende MBvO-groepen van ieder één uur, die ingedeeld zijn afhankelijk van de mobiliteit van de deelnemers. Nadat u zich hebt opgegeven voor de MBVO wordt samen met u bekeken, bij welke groep u het beste past. De les start met een warming-up. Daarna worden er oefeningen met gymnastiekmateriaal gedaan. Vaak sluit de les af met een beweegspel. Na afloop of voordat men MBvO krijgt, is er ook gelegenheid om een kwartiertje met elkaar koffie te drinken. Hierdoor leert de groep elkaar beter kennen.

De kosten zijn € 45,= per half jaar. Dit bedrag kan betaald worden via de Meedoenregeling.

Aanmelden van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) Het Laar

Eenzaamheid

Vindt hier alle informatie over hulp bij Eenzaamheid Tilburg

Familiezorg (Mantelzorg)

Vindt hier alle informatie over Familiezorg Tilburg

Armoede

Vindt hier alle informatie over hulp bij Armoede Tilburg

No Events Found