Dementie

Hulp bij dementie

familiezorg Surinaamse ouderen

Hulp bij dementie

Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het erg belangrijk om goede informatie, praktische begeleiding en hulp bij dementie te krijgen. Veel mantelzorgers vinden het prettig om contact te hebben met lotgenoten voor een luisterend oor, begrip en tips.

Hulp voor de diagnose

Als er nog geen diagnose is gesteld, zitten veel mensen met dementie en hun naasten met grote onzekerheid. Is het dementie? Of is er toch iets anders aan de hand? De huisarts kan een diagnose stellen, of je doorverwijzen voor verder onderzoek. Het is belangrijk voor de verdere behandeling dat de diagnose vroeg wordt gesteld.

Lees hier meer informatie over hulp voor de diagnose

Na de diagnose

Waar kun je terecht voor zorg? En welke zorg heb je nodig? Er zijn in Nederland veel verschillende oplossingen en veel instanties die jou kunnen helpen. Het kan lastig zijn om een weg te vinden tussen al deze opties. Een onafhankelijk casemanager dementie kan jou helpen om de juiste keuzes te maken. Hij wijst jou als mantelzorger de weg, is een luisterend oor en begeleidt jouw naaste met dementie. Daarnaast blijft de huisarts een belangrijk aanspreekpunt in de zorg.

Lees hier meer informatie over hulp na de diagnose

Waar vindt u goede informatie als u te maken krijgt met dementie?

Wij zochten het voor u uit

Hulp via Toegang Tilburg (Gemeente)

Via de onderstaande link komt u op de site van Gemeente Tilburg, T-helpt.nl

Hier vindt u gratis cursussen over bijv. omgaan met dementie. Maar ook inloopspreekuren en gespreksgroepen voor mensen met dementie, enzovoort.

Hulp en ondersteuning thuis

Op de website dementie.nl vindt u veel informatie hoe u hulp en ondersteuning kunt krijgen om lang mogelijk thuis blijven wonen met dementie. Waar heeft je naaste recht op? En hoe regel je deze zorg?

Website Alzheimer Nederland

Heb je een vraag, ben je op zoek naar praktische tips over dementie of ben je benieuwd hoe anderen ermee omgaan? Alzheimer Nederland biedt je verschillende manieren om meer te weten te komen over dementie en om in contact te komen met lotgenoten: zowel dichtbij in jouw buurt als online.

No Events Found