Armoede

Hulp bij armoede onder (Surinaamse) ouderen

Sporten en bewegen helpt om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Inspannend bezig zijn zorgt ervoor dat u zich mentaal en lichamelijk fitter voelt en langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Er komt steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert.

Nederland heeft een officiële beweegnorm en advies voor diverse doelgroepen. Deze is in 2017 herzien door de Gezondheidsraad. Hierin staat het volgende beweegadvies voor ouderen: 150 minuten per week, verspreid over meerdere dagen, matig intensief bewegen. Bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen, golfen, zwemmen, de hond uit te laten of flink door te werken in het huishouden of in de tuin.

Hieronder vindt u tips om zelf thuis meer te bewegen.

Er zijn verschillende organisaties en programma’s in Tilburg die hulp bieden aan ouderen die in armoede leven. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Meedoenregeling

De gemeente Tilburg biedt een Meedoenregeling aan voor mensen met een laag inkomen, waaronder ouderen. Met deze regeling kunnen zij bijvoorbeeld deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten of een computer aanschaffen.

Voedselbank Tilburg

De voedselbank in Tilburg verstrekt voedselpakketten aan mensen die onder de armoedegrens leven, waaronder ouderen.

Kledingbank Tilburg

Kledingbank Tilburg helpt mensen met een kleine portemonnee uit regio Tilburg aan gratis kleding om hen zo een steuntje in de rug te geven.

No Events Found